Tillsammans blir vi allt starkare

Ledare · Gunnar Iggendal • Helena Jerregård • Björn Stenvall • Automation Regions processledning · 2011-06-27


Automation Regions processledning
Helena Jerregård • Björn Stenvall • Gunnar Iggendal

Sommaren är här, trots vädret alltid en källa till glädje, men vi har fler anledningar till att känna en viss belåtenhet (vi bor trots allt i lagomland ;-). Automationsbranschen i allmänhet och Automation Regions medlemsföretag i synnerhet kan se tillbaka på ett framgångsrikt första halvår 2011. Företagen går bra, antalet anställda ökar och flera spektakulära automationskontrakt har landat i regionen på senare tid – vilket naturligtvis är motorn i arbetet med Automation Region. Vi har även haft ett stadigt ökande medlemstillflöde.

Vi börjar också betraktas som en bransch, ett embryo till det vi hoppas ska leda till att ”automation” nämns i branschsammanhang på samma sätt som ”telekom”, ”IT” eller ”bioteknik”. I regionen har de två större publikationerna VLT och Västerås Tidning presenterat automation för en bredare publik. Speciellt VLT har genomfört en imponerande satsning där de lyft fram automationsbranschen genom att på ett lättbegripligt sätt beskriva olika områden som processautomation, fastighetsautomation och robotik.

Med ett i sammanhanget små medel har medlemsföretagen under Automation Regions flagg gjort en kraftsamling för att lyfta viktiga frågor inom nätverkande, klustersamverkan och, framför allt, kompetensutveckling. Som en sporre i detta arbete har dessutom Europeiska Socialfonden nyligen tilldelat Automation Region drygt tio miljoner kronor för just kompetenshöjande insatser.

Under juni månad förenade vi nytta med nöje i vårt gemensamma arbete: Automation Expo på Automation Center lockade 23 utställare och ett stort antal besökare, som alla bidrog till en konstruktiv och positiv stämning. Under arrangemanget var det även premiär för Automationsnästet, där fyra företag fick experthjälp från våra medlemsföretag och från Robotdalen kring sina automationsutmaningar. På kvällen den 15 juni avslutade vi säsongen med vår årliga ”festkväll” för automationsbranschen, Night Aut.

Vi tackar alla våra medlemmar och övriga medverkande för ett riktigt lyckat första halvår och ser fram emot en lika framgångsrik höst. Vi önskar er en härlig och välförtjänt sommar!

Automation Regions processledning
Gunnar Iggendal • Helena Jerregård • Björn Stenvall