Vi ses på Automation Summit

Ledare · Catarina Berglund, processledare, Automation Region · 2017-08-31

Catarina Berglund

Det är en tuff uppgift att ta över efter tidigare processledare. Karolina Winbo och Mikael Klintberg har skapat fantastiska förutsättningar för Automation Region. Min intention är att fortsätta förvalta och utveckla det enastående arbete som Karolina och Mikael har påbörjat.

Något av det första som händer i min nya tjänst som processledare är Automation Summit, konferensen som nu genomförs för fjärde gången. Det är en fantastisk möjlighet att möta medlemsföretag och andra intressenter, att få inspiration och motivation. Hela automationssverige kommer att finnas på plats, och en bättre utgångspunkt har jag svårt att tänka mig. Efter att ha arbetat med innovation, utveckling och entreprenörskap i olika roller under 15 år vet jag hur oerhört viktigt det är att arbeta genom samverkan, ett perspektiv som jag brinner för och kommer att arbeta vidare med.

Med Automation Regions plattform, funktion som motor och mäklare, och som en av VINNOVA:s VINNVÄXT-miljöer är vår uppgift att växla upp arbetet med forskning, utveckling och innovation. Insatserna med att mäkla rätt insatser i rätt tid ska dessutom koordineras med andra miljöer inom VINNVÄXT-programmet, vilket ökar potentialen ytterligare. Vi kommer även fortsättningsvis att skapa konkret nytta genom att vara lyhörda för medlemsföretagens behov och bidra till viktiga omställningar inom industrin.

Utmaningarna och möjligheterna inom digital transformation är stora. Vi pratar inte framtid utan nutid i ett spännande skifte med stor potential. Det handlar bland annat om hur vi kan konkretisera den digitala transformationen. Automation Region är en smart väg in i framtiden där vi kan lära av varandra och skapa innovativa plattformar med korta ledtider. Jag är övertygad om att det finns gemensamma utmaningar oavsett storlek på bolag eller bransch, oavsett om det gäller affärsstrukturer, digital säkerhet, logistik med mera. Genom att fånga medlemmarnas behov kan vi finnas där för att stötta och samordna relevanta insatser. Vi kan använda vårt fantastiska nätverk för medlemmarnas bästa och för att skapa synergier.

Jag ser fram emot att träffa medlemsföretagen på Automation Regions uppskattade frukostmöten och på Automation Summit, där jag även kommer att fungera som moderator tillsammans med Johan Carlstedt från IVA.

Välkomna på en inspirerande konferens, nätverka med kollegor inom automationssverige och interagera med talarna. Om du vill veta mer om utvecklingen av det digitala samhället så är det dags att säkra din plats i Västerås den 12 oktober. Program och anmälan finns på www.automationsummit.se.

Kontakta mig gärna, eller träffa mig på Automation Summit. Mina kontaktuppgifter finns på www.automationregion.com.

Catarina Berglund
Processledare, Automation Region