Vi ses på Scanautomatic & Processteknik

Artikel · 2014-08-29

Den 7-9 oktober genomförs branschmässan Scanautomatic & Processteknik i Göteborg. Automation Region ställer ut med en samlingsmonter där flera medlemsorganisationer medverkar. Dessutom har ett 20-tal av Automation Regions medlemmar egna montrar.

– Mässan är en av våra viktigaste mötesplatser. Vi deltar bland annat för att rekrytera nya medlemsföretag som tillsammans med oss kan utvecklas och stärka Sveriges konkurrenskraft, säger Mikael Klintberg, processledare på Automation Region.

Nytt för i år på Scanautomatic & Processteknik är bland annat "New Nordic Lab", en tekniköverskridande mötesplats inom laboratorie- och analysområdet. Genom seminarier, utställning och olika aktiviteter på mässgolvet kommer framtidens kunskap och teknologi visas upp. I anslutning till mässan arrangeras också "Pumpdagen 2014" med utbildning, seminarier och teknikvandring.

300 utställare i startgroparna

Det är en dryg månad kvar till mässan och projektledarna Ann Åfeldt och Pia Nyzell är nöjda med läget.

Ann Åfeldt och Pia Nyzell
Ann Åfeldt och Pia Nyzell, förväntansfulla projektledare för Scanautomatic & Processteknik.

– 300 utställare är klara och de stora automationsföretagen kommer att vara på plats. Många av företagen har haft det tufft under de senaste åren men nu får vi positiva signaler igen. Utställarna är engagerade och laddar ordentligt för årets mässa, säger Ann Åfeldt.

– Vi är också stolta över seminarieprogrammet där flera organisationer, däribland Automation Region och Produktionslyftet, medverkar med spännande inslag. Samarbetet med Automation Region har vuxit sig starkt och bidrar till att vi kan erbjuda ett innehåll som är relevant för industrin, säger Pia Nyzell.

Späckat seminarieprogram och automationsstudenter

Automation Region presenterar flera intressanta talare i seminarieprogrammet. Charlotte Brogren, generaldirektör, och Margareta Groth, enhetschef på Vinnova berättar om satsningen på det strategiska innovationsprogrammet Processindustriell IT och Automation (PiiA). Susanne Timsjö, gruppchef på ABB Process Automation, pratar om framtidens operatörsplats och kopplingen till spelindustrin. Håkan Nytorp, divisionschef på ABB Process Automation i Sverige och styrelseordförande i Automation Region är inbjuden som keynote speaker.

I anslutning till mässan genomförs också prisutdelningen i Automation Regions årliga studenttävling Automation Student. De nominerade studenterna visar sina arbeten och genomför även korta presentationer på en av mässans scener. Prisutdelningen sker den 7 oktober och årets prisutdelare är Fredrik Karlsson, redaktör för Ny Teknik Automation.

Andra talare i Automation Regions seminarieprogram är Peter Alvarsson, Head of Operational Excellence på Astra Zeneca, Andreas Rosengren, automationsansvarig på Scania, Anders OE Johansson, programchef för PiiA, samt Örjan Larsson, Senior Advisor vid Blue Institute och tidigare ABB. Dessutom medverkar Andreas Andersen, vd på Liseberg, med en presentation av nöjesparken – nu och i framtiden.

Fartfylld festkväll på Liseberg

Fakta om Helix

På tal om Liseberg – efter Andreas presentation är det dags för en fartfylld festkväll för Automation Regions medlemmar, partner och övriga vänner. Kvällen startar med välkomstdrink och en teknisk guidning med särskilt fokus på Lisebergs nya attraktion Helix, som bland annat lockar med tyngdlöshet, saftiga g-krafter och en topphastighet på 100 km/h. Delegaterna får även provåka bergochdalbanan, enligt principen ”åk så mycket du vill”, och därefter följer middag och fortsatta festligheter på Lisebergs Wärdshus.

– Nu när så många av våra medlemsföretag är med på mässan så passar vi på att erbjuda ett lättsamt forum där alla har möjlighet att träffas och umgås. Vi arbetar ständigt för att skapa nya möten som kan gynna vår gemensamma automationsaffär och vi ser verkligen fram emot aktiviteterna i Göteborg, avslutar Mikael Klintberg.