• Namn Organisation
  • Totalt 0 deltagare
  • Om du har anmält dig men fått förhinder så kan du avanmäla dig här:

Februari 2018 · Hämta utskriftsversion · Läs på hemsidan

Fit for the future med rätt beställarkompetens

Ledare · Eva Holmström, styrelseordförande i Karlskoga Automation AB

Karlskoga Automation är ett medelstort företag med engagerad och kompetent personal. Vi får förfrågningar om automations­lösningar från läkemedelsindustri, försvarsindustri, tillverkande industri och reningsverk.

Trots att vi lägger ner mycket tid och energi på att besvara förfrågningsunderlagen så har det hänt att innehållet i vår leverans inte matchar kundens förväntningar. Underlaget har inte varit tillräckligt genomarbetat och vi har inte ställt tillräckligt bra frågor.

Läs Eva Holmströms ledare

Verklig nytta med virtuell verklighet

Den 6 februari arrangerade Automation Region frukostseminarium om Augmented och Virtual Reality, samt ett Automation Expo på samma tema – en kombination som lockade 180 deltagare. Två av Automation Regions medlemsföretag medverkade och berättade om sitt arbete inom en teknik som har stor potential i den pågående digitaliseringen.

Läs artikeln om byBricks och ABB FACTS arbete

Välkommen till öppet årsmöte med tioårsjubileum

Fredag den 23 mars är det dags för Automation Regions öppna årsmöte inklusive mingel och framtidsspaning. Dessutom uppmärksammar vi vårt tioårsjubileum. Under årsmötesförhandlingarna har en representant från respektive medlemsföretag rösträtt (kallelse skickas ut separat).

Mer information och anmälan

Affärsutvecklingscheckar för internationalisering

Mindre företag (2-49 anställda) kan söka ekonomiskt stöd för internationalisering av en befintlig produkt eller tjänst. Stödet förmedlas av inter­nationaliserings­rådet, där bland andra Almi Mälardalen, Region Västmanland och Automation Region ingår.

Anmäl intresse senast den 31 mars

Aktiviteter i vårt nätverk

Det händer mycket hos Automation Regions medlemmar och samarbetspartner. Här tipsar vi om ett antal kommande aktiviteter som erbjuder kunskapshöjning inom digitalisering och dessutom ett gamingevent och en ny rekryteringsmässa för teknikjobb.

Informationsträff om NorthSpawn

Under hösten 2018 genomförs NorthSpawn – ett gamingevent med LAN, e-sport, hackathon med mera. Initiativet kommer från företag som vill skapa nya kontaktytor mellan näringslivet och den kompetens som finns inom spelvärlden. Den 13 mars klockan 07.30 arrangeras en informationsträff på Corner, Hotel Plaza i Västerås, för företag som vill engagera sig.

Begränsat antal platser, anmälan senast den 9 mars

Smart industri besöker Örebro

Den 13 mars arrangerar IVA en heldag om digitalisering inom projektet Smart industri. Förmiddagen ägnas åt ett studiebesök på joint-venturebolaget AMEXCI i Karlskoga och under eftermiddagen arrangeras föreläsningar och mingel i Örebro. Aktiviteten är kostnadsfri.

Mer information och anmälan

Acando Capable Business

Den 15 mars arrangerar Acando ett eftermiddagsseminarium i Västerås om digital utveckling. Lär dig mer om molnbaserade affärssystem, advanced analytics, GDPR med mera. Medverkande föreläsare är bland andra författaren Staffan Ehde och Ola Reppling, affärsutvecklare på Microsoft.

Mer information och anmälan

Life Sciences Forum

Den 10 april arrangerar Rockwell Automation ett heldagsseminarium i Stockholm om implementering av Industry 4.0 inom Life Sciences-industrin. Skaffa kunskap och dela erfarenheter med experter och branschkollegor om de utmaningar och möjligheter som Life Science-tillverkare står inför.

Mer information och anmälan

Tech Job Fair Västerås

Den 15 maj lanserar Arbetsförmedlingen i samarbete med Automation Region en ny rekryteringsaktivitet för talanger och företag inom teknikbranchen. Företag ställer ut kostnadsfritt och talanger är välkomna utan anmälan.

Mer information för företag som behöver rekrytera

Ledarskapsprogram för tillväxtföretag

Västerås Science Park startar ett utvecklingsprogram för företagsledare som driver tillväxtorienterade företag med 3-25 anställda. Under sammanlagt 11 träffar med olika teman delar deltagarna erfarenheter med varandra och diskuterar gemensamma utmaningar och möjliga lösningar för ökad tillväxt. Mötena leds av en erfaren processledare.

Programmet startar den 19 mars – mer information och anmälan

Rekrytera via Karriär Västmanland

Karriär Västmanland är en rekryteringsplattform för företag som är verksamma inom Västmanlands styrkeområden automation, energi, järnväg samt välfärd och hälsa. Tjänsten finansieras av EU-projektet Smart4U och målet är ökad tillväxt genom samverkan kring kompetensförsörjningen.

Läs mer och publicera rekryteringsannons utan kostnad

Kodcentrum söker volontärer

I Kodcentrums kodstugor introduceras varje år 400 barn till programmering och digitalt skapande. Verksamhet finns i Göteborg, Linköping, Malmö, Skellefteå, Stockholm, Sundbyberg, Umeå, Uppsala och Västerås. Nu söker Kodcentrum volontärer som vill vara med och inspirera nästa generations kodare.

Läs mer och anmäl intresse

Kommande aktiviteter

Innovationer för framtidens service och underhåll
Frukostmöte med Automation Expo i Västerås · 2018-03-06
Mer information och anmälan

Innovationer för framtidens service och underhåll
Frukostmöte i Stockholm · 2018-03-08
Mer information och anmälan

Öppet årsmöte med tioårsjubileum
Västerås · 2018-03-23
Mer information och anmälan

AR och VR – framtiden för lärande och visualisering
Frukostmöte i Göteborg · 2018-04-05
Mer information och anmälan