En glimt av framtiden

Notis · 2022-10-21

Scanautomatic har stängt portarna för den här gången och vi summerar en mässa full av energi, ny teknik och stor potential för svensk industri. Tack till alla medlemmar och samarbetspartners – nya och gamla bekantskaper för bra och lärorika dagar i Göteborg i vår monter IndTech Lounge. Ett extra stort tack till alla talare som så generöst delade med sig av sin kunskap.

Tre återkommande punkter som vi tar med oss i arbetet framåt är:

  • Energifrågan – mer aktuell än någonsin!
  • Kompetensförsörjning – fortsätter vara en utmaning som vi måste lösa tillsammans
  • Samarbete över gränserna – krävs för att kunna driva industrins omställning och öka konkurrenskraften.

Fem highlights från IndTech Lounge

MDU Solar Team – vilket gäng! Deras solcellsbil blev ett riktigt dragplåster i montern och en känsla av hopp om framtidens arbetskraft infann sig på mässan. Studenterna kommer från Mälardalens universitet och ska konstruera en komplett och säker bil med avancerad motor, solceller, batterilösning och karosseri som helt drivs av solen.

Tävlingen Automation Student – Anna Bengtsson och Sofie Nilsson från Lunds tekniska högskola vann utmärkelsen för sitt examensarbete om händelsestyrd kommunikation. Stort grattis säger vi på Automation Region!

Fyra av fem nominerade till Årets Teknikpris är medlemmar i Automation Region. Stort grattis till nomineringen Novotek, Heidenhain, ifm och Atlas Copco och varmt grattis till Schneider Electric som vann.

Potentialen med IndTech fortsätter att uppmärksammas och vår medlem Stainlabs skrev bland annat en artikel där Catarina Berglund intervjuades.

Ny Teknik presenterade 33-listan med Sveriges mest lovande startup-företag. Våra medlemmar Wavr, Mavenoid och Avassa är tre av företagen som finns med på listan.

Nyfiken på fler reflektioner? Läs Elin Glimbergs tankar efter fem veckor på nya jobbet, och tre dagar på Scanautomatic här.