September 2021 · Läs på webbsidan

Regional styrka är en nationell resurs

I över 100 år har Skellefteå varit en stark industristad. Kommunen står idag för över hälften av Västerbottens totala export och industrin blomstrar. Det finns gott om arbetstillfällen inom framför allt trä- och industriteknik, men det blir samtidigt allt svårare för företagen att hitta rätt kompetens. Det behöver vi ändra på.

Läs Jannike Lindberghs ledare →

Ny rapport: Avgörande frågor för industrin

Industrin genomgår en teknikdriven strukturomvandling där befintliga automations- och it-system förstärks med nya digitala lösningar. Utvecklingen inom IndTech går snabbt och har stor betydelse för företagens konkurrenskraft. I den nya rapporten Automation är nu pekar Automation Region ut fem områden som är av särskild betydelse för den svenska industrin.

Läs mer och ta del av rapporten →

Atlas Copco ny medlem hos Automation Region

Vi välkomnar Atlas Copco Industriteknik som ny medlem hos Automation Region. Atlas Copco Industriteknik designar, tillverkar och marknadsför högkvalitativa industriverktyg, monteringslösningar och kvalitetssäkringsprodukter samt programvara och tjänster.

Läs mer om Atlas Copco Industriteknik →

Industry Day om industrins transformation

Den 7 september arrangerade Automation Region The Industry Day, som inledde den internationella teknik- och automationskonferensen ETFA. Om du missade konferensen så har du möjlighet att ta del av föreläsningar och paneldiskussioner i efterhand.

Se filmen från The Industry Day →

Automatisering av svensk textilindustri

Den 2 september genomfördes en workshop om automatisering av svensk textilindustri inom projektet Mikrofabriker. Nu kan du ta del av presentationerna där Eric Valvring, innovationsstrateg på Science Park Borås, delar insikter från utveckling av textilindustrin och berättar mer om projektet.

Se presentationerna från workshopen →

Cluster Share samordnar företagserbjudanden

Projektet Fast Lane for Industry, där Automation Region är en av parterna, har lanserat webbplattformen Cluster Share som samlar erbjudanden inom innovation och verksamhetsutveckling från offentligt finansierade aktörer. Syftet är att industriföretag i Östra Mellansverige ska få en bättre överblick över alla tillgängliga stöd och satsningar, så att de lättare kan hitta passande upplägg och komma vidare i sin utveckling.

Välkommen att testa den nya plattformen →

Tjänsteaffären – den orealiserade intäkten

I höst startar en ny, uppdaterad omgång av Tjänsteaffären. Denna uppdragsutbildning vänder sig till produktfokuserade företag som med hjälp av digitalisering vill utveckla sin tjänsteverksamhet.

Läs mer om Tjänsteaffären →

Medlemmars och partners aktiviteter

HUB 2021
Konferens i Västerås 2021-11-16 · Energy Competence Center med flera
Mer information och anmälan →

Let's talk intrapreneurship with Katarina Berg
Seminarium 2021-11-26 · Kungl. Ingenjörsvetenskapsakademien (IVA)
Mer information och anmälan →

Automation Regions kommande aktiviteter

Workshop i visualiseringsteknik
Workshop · 2021-10-12
Mer information och anmälan →

AI as a sustainability enabler
IndTech seminar · 2021-10-13
Mer information och anmälan →