• Namn Organisation
  • Totalt 0 deltagare
  • Om du har anmält dig men fått förhinder så kan du avanmäla dig här:

December 2017 · Hämta utskriftsversion · Läs på hemsidan

Ett år av inspiration och motivation

Det snart gångna året har för Automation Region varit det tionde sedan starten och numera även som VINNVÄXT-vinnare och centrumbildning vid Mälardalens högskola. Året har präglats av den kraftsamling och uppmärksamhet som denna process innebär.

Läs processledningens sammanfattning av 2017

Så kickstartas företagets digitaliseringsresa

Under 2016 initierade Teknikföretagen och IF Metall tillsammans med RISE ett pilotprojekt med syfte att stärka svensk industris konkurrenskraft. Målet var att nå ut till 100 små och medelstora företag, som ofta har begränsade resurser, för att arbeta med digitalisering. Piloten finansierades av Tillväxtverket. Ambitionen var att svenska teknikföretag skulle klara den digitala transformationen snabbare och bättre än företag i övriga länder, med förbättrad hållbarhet och produktivitet och nya affärer som resultat. Piloten blev lyckosam.

Läs intervju med Maria Rosendahl på Teknikföretagen

Framtidens automation: 75 miljoner till industriforskarskola vid MDH

KK-stiftelsen stöttar satsningen Automation Region Research Academy – ARRAY – en industriforskarskola och unik samverkansplattform för ingenjörsforskningen vid Mälardalens högskola (MDH). En satsning på totalt 75 miljoner kronor, där KK-stiftelsen beviljar 32 miljoner kronor för industriforskarskolan som etableras tillsammans med ABB, Volvo CE, Skanska, Sandvik och First Control Systems. MDH och företagen investerar 14 respektive 29 miljoner kronor.

Läs mer om Automation Region Research Academy

Nu breddas bilden av teknik

På uppdrag av Teknikföretagen har reklamfotograf Emilia Bergmark-Jiménez fotograferat till en bildbank som ska bredda och komplettera bilden av vad teknik är och vilka som är med och utvecklar den. Syftet är att skapa en alternativ bildbank där kvinnorna spelar huvudrollen.

Läs mer om den nya bildbanken

Nya medlemsföretag under året

Under 2017 har Automation Region fått förstärkning av 11 nya medlemmar. Vi välkomnar ActionWawe Development, PrimeKey Solutions, ATEA, Åkerströms Björbo, Karlskoga Automation, Grönt Kompetens­centrum Ösby, ABB Industrigymnasium, Nebu, Kaeser Kompressorer, Avalon Innovation och SoftGear.

Bekanta dig med våra medlemmar och partner

Om beställarkompetens i förpackningsindustrin

Bernt Henriksen, automations- och produktionsexpert på Automation Region, är inbjuden som talare på pack@lunch den 23 februari i Stockholm. Temat är automation, digitalisering och beställarkompetens.

Läs mer om seminariet

Undersökning: Vad betyder digitalisering för er?

Vilka möjligheter och utmaningar finns, och vilken beredskap behövs, i den nya digitala produktionsmodellen – hos företag inom sektorn för bearbetning och automation/robotik i Sverige? Det är målet för MAKERS, ett Horizon 2020-projekt, att undersöka. Automation Region har fått förfrågan om medlemsföretagen kan tänka sig att ge sin syn på saken. Undersökningen sker online och tar 10 minuter att genomföra.

Delta i undersökningen senast den 31 december

Seminarium om digital utveckling

Katec är ett utvecklingsbolag som ägs till 40 procent av Katrineholms kommun och till 60 procent av näringslivet i regionen. Den 25 januari arrangerar de föreläsning och diskussion om digitala hot och möjligheter med Bernt Henriksen, projektledare på Robotdalen och Automation Region. Vad betyder digitaliseringen och vilka nya affärer kan den ge oss?

Mer information och anmälan

Kommande aktiviteter

AR och VR – framtiden för lärande och visualisering
Frukostmöte i Västerås · 2018-02-06
Mer information och anmälan

Automation Expo i Västerås – AR och VR
Minimässa · 2018-02-06
Mer information och anmälan

AR och VR – framtiden för lärande och visualisering
Frukostmöte i Stockholm · 2018-02-08
Mer information och anmälan