• Namn Organisation
  • Totalt 0 deltagare
  • Om du har anmält dig men fått förhinder så kan du avanmäla dig här:

December 2018 · Hämta utskriftsversion · Läs på hemsidan

Samarbete kan låsa upp kompetensutmaningen

Ledare · Pamela Ernlund, Human Resources Business Partner, Quintus Technologies AB

För att ytterligare stärka vår lokala förankring och för att hitta nya samarbeten gick vi in som medlemmar i Automation Region under våren 2018. För oss utgör Automation Region en lättillgänglig, lokal arena där vi med enkla medel har möjlighet att visa vilka vi är och vad vi jobbar med.

Vi kan bygga relationer med de övriga medlemsföretagen och inhämta kunskap och inspiration från seminarier, Do-tanks och andra aktiviteter. Ett exempel är att vi just nu tittar på hur vi kan digitalisera vår interna kompetensutveckling. Det handlar bland annat om e-learning – att hitta nya sätt att genomföra internutbildningar, men även om att höja vår kapacitet för att öka kompetensen hos våra kunder.

Läs Pamela Ernlunds ledare

Labba dig till nya affärsmöjligheter

DigiCORE är en efterlängtad labbmiljö där företag, offentliga organisationer och akademi kan samverka och testa idéer för att gemensamt stärka den digitala transformationen. Den 6 december invigdes labbet hos RISE SICS i Västerås med över 100 nyfikna personer på plats.

Läs artikeln om DigiCORE

Medverka i automationspaviljongen på Hannovermesse

Den svenska nationspaviljongen vid Hannovermässan kompletteras av ett antal satelliter, varav Svenska Mässan och Automation Region ansvarar för en automationspaviljong. Där kommer vi visa hur svenska företag inte bara hänger med i digitaliseringen, utan är med och driver utvecklingen framåt. Vi bjuder nu in automationsföretag – från startup till storbolag – att medverka som utställare.

Ta del av vårt erbjudande och anmäl intresse

44 Vinnovaprojekt för smart och uppkopplad industri

Vinnova har från 2016 till 2018 haft ett uppdrag från regeringen att främja industrins digitalisering. Myndigheten har bland annat finansierat 44 projekt inom AI, machine learning, robotisering, 5G-utveckling, 3D-printing och sensorteknik och andra områden som är viktiga för en smart och uppkopplad industri. Information om projekten samt kontaktuppgifter finns på Vinnovas webbplats.

Bekanta dig med de 44 projekten

Ge din verksamhet en digital boost med Innovationslots

Många företag bär på idéer som aldrig blir förverkligade. Tid, pengar, ork och en upplevd distans till akademi och forskningsanslag kan vara orsakerna. Projektet Innovationslots erbjuder experthjälp i arbetet med att forma en handlingsplan för utveckling. Deltagande företag får lära känna forskningsmiljöer och testbäddar samt får en introduktion till statliga finansiärer och de möjligheter som finns.

Läs mer om projektet och anmäl intresse

Utvecklingsloggen: "Vilket år det blev"

I vår senaste utvecklingslogg summerar Automation Regions projektledare Karin Wiik det gångna året med fokus på genomförda mötesplatser: "Automation Regions kärna och stolthet är våra fina arrangemang, där våra frukostmöten är mest frekventa. I februari lockade frukostmötet om AR och VR inte mindre än 185 besökare – fullsatt."

Läs Karin Wiiks sammanfattning av "aktivitetsåret" 2018

Vill du växa på nya marknader?

Västmanlands Exportcenter har utarbetat ett utbildningsprogram för små och medelstora företag som vill växa globalt. Programmet omfattar bland annat marknadsprioritering, säljargument, val av samarbetspartner, avtal och finansiering. Automation Region medverkar i genomförandet. Den 1 februari arrangeras en informationsträff i Västerås där programmet presenteras närmare.

Mer information och anmälan

Och så en julhälsning ...

Kommande aktiviteter

Automation Expo hos Enics
Automation Expo · 2019-01-24
Mer information och anmälan

Så här implementerar du AI och dataanalys
Frukostmöte och Do-tank i Västerås · 2019-01-29
Inbjudan kommer snart

Så här implementerar du AI och dataanalys
Frukostmöte och Do-tank i Stockholm · 2019-01-31
Inbjudan kommer snart

Workshop on the strategic implementation of AI
Malmö · 2019-04-25
Mer information och anmälan