• Namn Organisation
  • Totalt 0 deltagare
  • Om du har anmält dig men fått förhinder så kan du avanmäla dig här:

Oktober 2020 · Läs på webbsidan

Värdekedjan – möjlighet och hinder för innovation

Ledare · Petra Edoff, ordförande i Automation Regions forsknings- och utvecklingsgrupp

Under pandemin har vi sett en stor flexibilitet i produktionen. Industriföretag har ställt om för att kunna producera skyddsutrustning när de vanliga produkterna inte efterfrågas eller leveranserna uteblir. På samma sätt som vi i semestertider är mer flexibla med att ta på oss arbetsuppgifter och ansvar som vi annars skyggar för eller inte känner oss kompetenta för, kan vi under en kris höja blicken och ställa om – inte bara för att vi måste, utan för att vi vill.

Den här flexibiliteten i vad vi gör, hur vi gör det, och vem som gör vad är central inom innovation och utveckling. Men om vi vänder blicken till något som varit på industrins agenda under de senaste åren – teknikutveckling och digitalisering – hur ser det ut där?

Läs Petra Edoffs ledare →

Ny utbildning för tjänsteutveckling och digitalisering

I början av oktober slutfördes pilotomgången av Automation Regions utbildning Tjänsteaffären. Utbildningen riktar sig till produktföretag som vill utveckla sin tjänsteverksamhet och öka graden av digitalisering. Vi har pratat med deltagare från Xylem och Kanthal – två företag som satsar stort på utveckling av nya tjänster.

Läs mer om utbildningen Tjänsteaffären →

Vad kan visualisering göra för ditt företag?

Med den senaste visualiseringstekniken ska projektet Visual Lift hjälpa företag att visa upp produkter, produktionssystem och kommunicera erbjudanden inom exempelvis leveranssäkerhet. I Finspång, Örebro, Eskilstuna och Västerås finns visualiseringslabb där företag kan testa olika visualiseringslösningar.

Läs mer om Visual Lift och anmäl intresse →

Sweden Innovation Days om AI

Den 17-19 november genomförs Sweden Innovation Days med fokus på den svenska AI-strategin, nationella och internationella ekosystem för innovation samt möjligheter till samarbete med startupbolag. Arrangörer är Vinnova, Ignite Sweden, SISP, AI Sweden och Energimyndigheten. Automation Region medverkar som partner och arrangerar även en workshop om dataanalys på kvällen den 17 november tillsammans med PiiA och Nordic Innovation House Silicon Valley.

Sweden Innovation Days – mer information och anmälan →
Industry data analysis workshop – mer information och anmälan →

Filmer från Automation Summit med PiiA Inspiration

Vår konferens Automation Summit med PiiA Inspiration i början av oktober lockade drygt 500 deltagare från företag, akademi och myndigheter. Missade du detta tillfälle att inhämta ny kunskap om industrins utveckling och framtid? Nu har du möjlighet att se presentationerna samt det avslutande panelsamtalet i efterhand.

Se filmerna på Automation Regions Youtube-kanal →

Missa inte HUB 2020 om framtidens energisystem

Den 5 november samlar konferensen Hub 2020 ingenjörer, entreprenörer, studenter, forskare och beslutsfattare från hela världen för att diskutera hur energibranschen kan ta fram en hållbar och långsiktig plan för utveckling av el- och energisystem. I år är konferensen digital och kostnadsfri för anmälda deltagare.

Läs mer om konferensen →

Automationsnästet: ”Det finns inget alternativ – vi måste använda AI”

Vår senaste upplaga av Automationsnästet fokuserar på implementering av AI inom industrin – de största utmaningarna och potentiella vinsterna. Medverkande experter är Ulrika Jägare på Ericsson, Peiman Momeni på Peltarion och Anders OE Johansson på PiiA samt AI Sweden. Automationsnästet produceras av Ny Teknik i samarbete med Automation Region.

Läs artikeln på Ny Tekniks webbplats →

Resultat från 5G-projektet RELIANCE

Målet med forskningsprojektet RELIANCE är att utöka 5G-nätverkets arkitektur med nya funktioner som behövs för att hantera multi-service med hög säkerhet. Behoven drivs av tillämpningar och krav inom bland annat uppkopplade industrier, smarta städer och framtidens transportsystem. Projektet har pågått i drygt två år och bland de medverkande parterna finns Automation Regions medlemmar Bombardier, RISE och Westermo.

Läs mer och ta del av initiala resultat från projektet →
Kontakta Pasqualina Potena, forskare på RISE, för mer information →

Workshop om AI inom additiv tillverkning

Den 27 oktober arrangerade Automation Region, ISPIM och AMEXCI en workshop om applikationer för maskininlärning och AI och inom additiv tillverkning. Intresset var stort med cirka 60 deltagare och hög energi i de avslutande diskussionerna.

Se filmen från workshoppen →

Medlemmars och partners kommande aktiviteter

Making sense of business models in the era of digitalization
Digitalt seminarium 2020-11-05 · Arrangeras av DigIn, Luleå tekniska universitet
Mer information och anmälan →

HUB 2020
Digital konferens 2020-11-05 · Arrangeras av Energy Competence Center med flera
Mer information och anmälan →

Innovation Day – innovation för en ny tid
Digital konferens 2020-11-06 · Arrangeras av Region Östergötland
Mer information och anmälan →

Sweden Innovation Days
Digital konferens 2020-11-17 · Arrangeras av Ignite Sweden, Vinnova, SISP, AI Sweden och Energimyndigheten
Mer information och anmälan →

Scandinavian Conference on System and Software Safety
Digital konferens 2020-11-24 · Arrangeras av Kungliga Tekniska Högskolan
Mer information och anmälan →

Automation Regions kommande aktiviteter

Industry data analysis workshop
Webbinarium · 2020-11-17
Mer information och anmälan →

Automation Regions samtliga kommande aktiviteter hittar du här →