Tidigare nyheter

Här kan du ta del av ledartexter, artiklar och notiser som har publicerats på Automation Regions webbplats.

Hälsning från SPS 2023

· 24 november 2023

Förra veckan besökte jag den stora mässan SPS (Smart Production Solutions) i Nürnberg, som samlade över 1 000 utställare och 50 000 besökare. Flera av våra medlemsföretag från Automation Region var representerade med stora montrar.

Läs mer

Teknik, nya tillämpningar och politik på Hannovermässan

· 4 maj 2023

Hannovermässan – arenan som anses vara en av världens viktigaste och största mässor för industriteknik. Ett mecka för den som är intresserad av det senaste inom industrin. Här finns allt du kan tänka dig. Men det är inte bara ny teknik, det är också politik.

Läs mer

Industrinätverk för kompetens och utbildning i norr

· 17 april 2023

Vid sidan av industrins basbehov finns en stor utmaning med att säkerställa kompetensen till samhällsviktiga funktioner som skola och omsorg. Skellefteå förväntas växa med 20 000 invånare vilket innebär cirka 4000 nya barn som ska gå i skolan. Var finns de lärarna? Kompetensförsörjningen är en utmaning för samhället i stort.

Läs mer

Fokusförflyttning mot IndTech på mässan Smart Production Solutions i tyska Nürnberg

· 21 november 2022

Värdet av IndTech sträcker sig långt bortom den producerande enheten och genomlyser både affärsmodeller, arbetssätt, organisation, ledning och styrning. Oavsett hur vi definierar målgruppen kan vi i alla fall konstatera att den som väljer att ta IndTech på allvar har allt att vinna.

Läs mer
Visa samtliga