Augusti 2021 · Läs på webbsidan

Utveckling av framtidens teknik kräver breda samarbeten

Ledare: Jan Söderström, Head of Advanced Technology and Industry, U.S., Ericsson.

Precis som alla etablerade bolag är vi på Ericsson inne i en snabb omställningsprocess givet hastigheten i teknikutvecklingen. Till viss del är vi vana vid att återuppfinna och förnya oss eftersom varje generation av mobilnät – 2G, 3G, 4G, 5G och 6G – i stort sett blir en helt ny produktfamilj hos oss. Det som är lite nytt med 5G är att vi når så många fler användningsområden, inte bara konsumenter med smartphones utan i stort sett alla vertikaler. Därför måste vi snabbt skala upp samarbeten med utvecklare i de företag och organisationer som bygger nya lösningar som drar nytta av 5G-näten.

Läs Jan Söderströms ledare →

”Industriell automation är en grundläggande förutsättning för konkurrenskraft och hållbarhet”

Darja Isaksson är generaldirektör för Vinnova.

Darja Isaksson är generaldirektör för Vinnova och sedan 2019 även ledamot av regeringens digitaliseringsråd. Vinnova är engagerade i genomförandet av Industry Day den 7 september och vi har pratat med Darja Isaksson om myndighetens roll i den fortsatta utvecklingen av den svenska industrin.

Läs intervjun med Darja Isaksson →

Welcome to The Industry Day on September 7th

The first day of the International Conference on Emerging Technologies and Factory Automation (ETFA) is called the Industry Day and it is hosted by Automation Region. The conference focuses on the development of the industry – From innovation to transformation. During this day we gather experts from industry and academia to explore transformative trends that effect the industry today and in the near future.

More information and registration →

Utvecklingslogg – innovativa automationslösningar stärker vår konkurrenskraft

Daniel Boqvist är ansvarig för Automation Regions arbete med forskning och innovation.

I Automation Regions utvecklingslogg skriver vi om vår verksamhet, trender inom industrin och annat som vi tycker är intressant. I den senaste loggen reflekterar Daniel Boqvist kring automatisering och framtidens arbete: ”Sveriges konkurrensfördelar är ett högt tekniskt kunnande, forskning i världsklass och ett innovativt näringsliv. För att kunna behålla vår konkurrenskraft behöver vi satsa mer på att utveckla dessa förmågor.”

Läs Daniel Boqvists utvecklingslogg →

Internationell samverkan för hållbar produktion och elektrifiering i Sverige

Genom nära samverkan med företag och nätverk i Silicon Valley ska Automation Regions projekt ”IndTech and electrification talent” höja teknisk och affärsrelaterad kompetens inom industriell teknologi (IndTech) med fokus på hållbar produktion och elektrifiering i Sverige.

Läs mer om projektet →

Calejo ny medlem hos Automation Region

Bilden är hämtad från Calejos webbsida.

Vi välkomnar Calejo Industrial Intelligence som ny medlem hos Automation Region. Calejo har utvecklat en patentsökt simulerings- och optimeringsmotor för artificiell intelligens som kan användas inom industriella processer, energi, logistik och smarta städer.

Läs mer om medlemskap hos Automation Region →

Automation Student – tävla med ditt examensarbete

Ajna Hodzic och Dzenita Skulj som vann 2020 års tävling.

Nu är det dags att nominera bidrag till tävlingen Automation Student som belönar årets bästa examensarbeten inom automation. Förstapris är ett stipendium på 20 000 kronor. Priset delas ut av Automation Region, Svenska mässan och Svensk Automation. På fotot Ajna Hodzic och Dzenita Skulj som vann 2020 års tävling med sitt arbete om hur dataanalys och maskininlärning kan göra tågtransporter smartare.

Läs mer och nominera bidrag senast den 15 september →

Medlemmars och partners aktiviteter

Conference on Emerging Technologies and Factory Automation, ETFA 2021
Konferens 2021-09-07
Mer information och anmälan →

PiiA Summit – IndTech, en möjliggörare för hållbar industri
Konferens 2021-09-22
Mer information och anmälan →

Automation Regions kommande aktiviteter

Vill du vara med och automatisera svensk textilindustri?
Workshop · 2021-09-02
Mer information och anmälan →

The Industry Day
Konferens · 2021-09-07
Mer information och anmälan →