• Namn Organisation
  • Totalt 0 deltagare
  • Om du har anmält dig men fått förhinder så kan du avanmäla dig här:

April 2019 · Hämta utskriftsversion · Läs på webbsidan

Diversifiering bygger konkurrenskraft

Ledare · Malin Rosqvist, programstrateg för PiiA

Sverige uppfattas som ett land som ligger i framkant i transformationen till den digitala industrin. Vi är stolta över vår uppfinningsrikedom med revolutionerade innovationer och framstående forskning. Vi är företagsamma och samarbetsvilliga och vi beskrivs ofta som ett jämställt land med ett väl uppbyggt samhälle. Svenska industriföretag har hög trovärdighet och ett gott arbetsklimat.

I mångt och mycket en rättvisande bild att vara stolt över. Men vi kan inte stanna här. Vi måste ständigt jobba för att behålla vår position, och nu vet vi att konkurrenskraft och jämställhet går hand i hand. Utan det ena så vacklar det andra.

Läs Malin Rosqvists ledare →

Glimtar från Hannover

I början av april medverkade Automation Region för första gången på Hannovermässan, där Sverige uppmärksammades internationellt som en industri- och innovationsnation. Automationspaviljongen utgjorde en samlingspunkt för svenska företag, organisationer och myndigheter.

Läs mer och titta på bilder →

Kompetensutveckling för yrkesverksamma

Mälardalens högskola har under de senaste åren gjort stora satsningar på kompetensutveckling för yrkesverksamma inom industrin. Satsningen har nyligen blivit beviljad fortsatt finansiering av KK-stiftelsen som anser att utbildningar som dessa kan vara avgörande för svenska företags globala konkurrenskraft.

Läs mer om kompetensutveckling för yrkesverksamma →

Upptakt inför IASP World Conference på Mjärdevi Science Park

Den 29 april deltog Automation Regions processledare Catarina Berglund i en panel vid konferensen ”IASP European division workshop 2019 – Tech with a purpose” som arrangerades på Mjärdevi Science Park. IASP är en global organisation som samlar teknikparker och innovationsmiljöer för att stimulera tillväxt och internationalisering.

Läs mer om konferensen →

Tysk-svenskt seminarium och mötesforum om Industrie 4.0

Den 21 maj bjuder Tysk-svenska Handelskammaren och tyska departementet för näringsliv och energi in till ett halvdagsseminarium i Stockholm med fokus på Industrie 4.0. Hur långt har svensk och tysk industri kommit och vad kan vi lära av varandra? Vid seminariet medverkar ett flertal tyska företag och det finns möjlighet att boka individuella möten.

Mer information och anmälan hos Tysk-svenska Handelskammaren →

Robotlyftet – automationscheckar

Under de kommande två åren stöttar Tillväxtverket små och medelstora tillverkande företag som vill öka graden av automatisering och robotisering i sin produktion. Automationscheckarna används för att ta in extern kompetens, till exempel för att förbereda investeringar, förbättra beställarkompetensen och vidareutbilda personal.

Läs mer och ansök hos Tillväxtverket →

Expo för elektronik och inbyggda system

Den 22 maj arrangeras Elektronikexpo på Aros Congress Center i Västerås. Mässan är mötesplatsen för elektronikindustrin i Västmanland och riktar sig till konstruktörer, ingenjörer och tekniker verksamma inom elektronik och inbyggda system, samt till beslutsfattare inom inköp och projektledning.

Här finns det möjlighet att träffa företag som visar upp produkter och tjänster samt att ta del av ett fullspäckat seminarieprogram där nyheter och intressanta ämnen lyfts. För besökare är deltagandet kostnadsfritt och de som registrerar sig i förväg bjuds på lunch.

Program och registrering →

Studenter undersöker företagens behov av studentkontakter

Två studenter på Innovationsprogrammet vid Mälardalens högskola söker respondenter till en enkätundersökning. De undersöker värdeskapande processer mellan företag och studenter för att kartlägga i vilka forum företagen vill möta studenterna. Har du tankar kring detta och kan avvara några minuter av din tid, svara då gärna på enkäten.

Svara på enkäten senast den 10 maj →

Kommande aktiviteter

Digitalisering av Sveriges infrastruktur
Frukostmöte i Västerås · 2019-05-14
Mer information och anmälan →

Digitalisering av Sveriges infrastruktur
Frukostmöte i Stockholm · 2019-05-16
Mer information och anmälan →

Digitala tvillingar – möjligheter och värde för industrin
Seminarium · 2019-05-22
Mer information och anmälan →