• Namn Organisation
  • Totalt 0 deltagare
  • Om du har anmält dig men fått förhinder så kan du avanmäla dig här:

Augusti 2018 · Hämta utskriftsversion · Läs på hemsidan

Kom ihåg att ta med din arbetskollega

Ledare · Catarina Berglund, processledare, Automation Region

Varmt välkommen tillbaka efter en varm och förhoppningsvis avkopplande sommar! Vi ser nu fram emot en höst fylld av aktiviteter för att inhämta ny kunskap och möta relevanta partner i branschen. Under våren deltog drygt tusen personer vid våra frukostmöten, expon, utvecklingsgrupper, kunskapsseminarium och workshops.

Läs Catarina Berglunds ledare

Nya perspektiv på digitalisering vid årets Automation Summit

Hur påverkar digitalisering och modern automation utvecklingen av morgondagens industri och samhälle? Konferensen Automation Summit samlar beslutsfattare till en diskussion om hur vi på bästa sätt kan investera i Sveriges framtid. Årets upplaga av Automation Summit – den femte i ordningen – genomförs i Göteborg den 9 oktober.

Läs mer om Automation Summit

Västmanlands styrkeområden i Almedalen

Under Almedalsveckan var det fullsatt i Drottens ruin när Västmanlands styrkeområden Automation, Energi, Järnväg och Välfärd & Hälsa adresserade två viktiga frågor; digitalisering i befintliga organisationer och ett nytt verktyg för att lösa kompetensförsörjning. Digitalisering är en positiv förändringsresa för organisationer.

Läs mer om seminariet i Almedalen

Nya möjligheter till europeiska samarbeten

RISE SICS Västerås växer och gör nu en satsning på att starta flera nya europeiska samarbeten. För att få bästa möjliga utväxling på satsningen i Mälardalen och i Sverige bjuder vi därför in intresserade företag att vara med och form idéerna och att delta i projekten. Satsningen tar sin början i det Europeiska samarbetsprogrammet ITEA som har sin årliga projektkonferens, ITEA PO days, i Stockholm 4-5 september, där forskare och företag från hela världen möts.

Läs mer om ITEA

Har du koll på de nya teknikerna?

Artificiell intelligens, virtuell verklighet och additiv tillverkning ändrar villkor och förutsättningar för tillverkning och affärsmodeller. Varor, tjänster och produktionssystem blir alltmer integrerade, uppkopplade och digitala.

Läs mer i Teknikföretagens guide

Träffa studenter med rätt kompetens

Har du nya idéer, frågeställningar eller utvärderingsmetoder som du inte har tid att testa? Låt en student göra jobbet! Delta på exjobbsdagen på MDH i Eskilstuna eller Västerås och få möjlighet att träffa studenter med rätt kompetens.

Läs mer om exjobbsdagarna

Nya infallsvinklar av MDH:s studenter

– Jag är mentor för att det ger mig insyn i hur studenter tänker och ser på saker. I mitt arbete med digitalisering i energibranschen har jag som mentor stor nytta av de nya infallsvinklar en student kan ge mig, säger Fredrik Starfelt, utvecklingsingenjör på Vattenfall.

Läs mer om mentorprogrammet vid MDH

Workshop om industriell transformation och 3D-printning av metaller

Den 5 september hålls en workshop i Västerås. Platsen är Skära salongen på Elite Stadshotell i centrala Västerås och medverkar gör bland annat Johanna Tömmervik, byBrick Interface, Catarina Berglund, processledare på Automation Region, Pasi Kangas, Sandvik och Larz Ignberg, Triple Steelix. Medarrangör är Automation Region.

Läs mer om workshopen

Ny teknik som hjälpmedel för digitalisering

DigiDIY är ett Vinnovafinansierat projekt med syfte att sprida kunskap om och goda exempel på digitalisering så att organisationer enklare kan göra arbetet själva. Projektparter är byBrick Interface, RISE SICS Västerås och RISE Interactive Piteå. Nu bjuder projektet in till frukostmöte och workshop.

Läs mer och anmäl dig här

Kommande aktiviteter

Seminarium inom PILAR samt Automation Expo
Seminarium och Automation Expo i Luleå · 2018-09-03
Mer information och anmälan

Anställ en robot och frigör tid för värdeskapande
Frukostmöte i Stockholm · 2018-09-04
Mer information och anmälan

Anställ en robot och frigör tid för värdeskapande
Frukostmöte i Västerås · 2018-09-06
Mer information och anmälan

Paketresa till Göteborg – Scanautomatic och ProcessTeknik
Paketresa till Göteborg · den 9-10 oktober 2018
Mer information och anmälan