Collaboration is the new innovation

”Collaboration is the new innovation” sa en gång en vis person, och visst är det så! Under Automation Summit i november blev det mer tydligt än någonsin att innovation sker i gränsöverskridande samverkan och att tiden då forskning och innovation skedde i slutna rum är förbi.

Det är när näringsliv, entreprenörer, investerare, akademi och myndigheter möts som vi hittar lösningar på de komplexa utmaningarna. Och det är just i det mellanrummet, mellan alla dessa olika organisationer och verksamheter, som Automation Region verkar för att leda utveckling på systemnivå och bidra till att regionala styrkor blir till nationella resurser som sedan kan användas i en internationell kontext.

Läs Daniel Boqvists blogg om insikterna från Automation Summit →

Så använder du teamets fulla kapacitet

Med kompetensbrist och ett stort rekryteringsbehov har kapacitetsplanering inom både vården och industrin blivit alltmer avgörande. I ett unikt projekt möts de två vitt skilda branscherna för att utbyta erfarenheter och lära från varandra.

Läs mer om projektet →

En glimt av framtiden

Scanautomatic har stängt portarna för den här gången och vi summerar en mässa full av energi, ny teknik och stor potential för svensk industri. Tack till alla medlemmar och samarbetspartner – nya och gamla bekantskaper – för bra och lärorika dagar på Svenska Mässan i Göteborg.

Läs om intrycken från mässan →

Nya medlemmar 2022

Under året har flera fina företag anslutit till vårt nätverk. Vi säger hej till Algoryx, Avassa, Copa-Data, Eurocon, Mobilaris, Robot System Products, SICK och Västerås maskinbyggarcenter. Mer information om dessa företag och våra övriga medlemmar och partner finns på vår webbsida, välkommen att botanisera!

Bekanta dig med våra medlemmar →

Automation Student

Årets vinnare i tävlingen Automation Student är Anna Bengtsson och Sofie Nilsson från civilingenjörsprogrammet i maskinteknik på Lunds tekniska högskola. I sitt examensarbete har de undersökt hur trådlös reglering kan förbättras genom att modifiera regleralgoritmen och basera kommunikationen av styr- och mätsignaler på händelser i stället för fasta tidsintervall.

Läs mer om vinnarna →

Låna en forskare

Mälardalens universitet erbjuder nu företag, regioner och offentlig sektor möjligheten att låna en forskare med spetskompetens för en dag. Universitetet vill skapa långsiktiga samarbeten och öka innovations- och konkurrenskraften för de företag som deltar. Just nu kan du låna en forskare inom inbyggda system.

Läs om hur du kan låna en forskare →

E-mobility, vägen framåt

För att drastiskt minska utsläppen och nå hållbarhetsmålen krävs stora förändringar, inte minst inom transportbranschen och industrin. Därför arrangerade vi genom Swedish IndTech ett seminarium med världsledande industriledare och ledande policy-aktörer i USA.

Läs mer och se webbinariet →

Automation och cirkulära flöden i textilindustrin

Västerås 2023-02-02

Välkomna till ett lunchseminarium där du får veta mer om textilbranschens utmaningar och om hur industrin kan bidra till en hållbar omställning av en sektor som står för 10 procent av de globala växthusutsläppen.

Mer information och anmälan →

Årsmöte med afterwork och mingel

Västerås 2023-03-23

Välkommen till Automation Regions årsmöte 2023 – på plats i Västerås med efterföljande afterwork och mingel. Vi följer upp det gångna året och diskuterar hur vi på bästa sätt kan stödja utvecklingen av den svenska industrin framöver.

Mer information och anmälan →