Oktober 2021 · Läs på webbsidan

Martin Hedman på IUC Sverige är projektledare för Robotlyftet.

Robotlyftet – en framgångsrik modell för utveckling

I genomförandet av Robotlyftet har vi mött företag där kunskapen om robotar och automation har varit obefintlig. Vi har också arbetat med företag som har använt robotar under många år men som vill komma vidare i sin utveckling, till exempel genom att förbättra designen av en produkt för fortsatt robotisering.

Gemensamt för de deltagande företagen är dock att de lyfter fram värdet av en kompletterande diskussion med en oberoende part. Så även om programmet omfattar ekonomiska stöd och andra insatser så tror jag att det viktigaste bidraget har varit att vi har ökat företagens trygghet inför de strategiskt svåra val som de står inför.

Läs Martin Hedmans ledare →

Industrimötet Sverige om utveckling av industriell teknologi

– Industrimötet Sverige erbjuder en metod för att lyfta utmaningar till en gemensam agenda, säger Ola Norén, styrelseordförande i Automation Region. Om vi börjar nu, och gör det tillsammans, kommer Sverige kunna vara fortsatt konkurrenskraftig på en global marknad.

Under hösten besöker Automation Region ett antal svenska industriregioner och samlar lokala företag, organisationer och investerare i workshoppar och samtal kring utveckling och tillväxtfaktorer inom industriell teknologi. Stora delar av dessa möten filmas och materialet finns att ta del av i efterhand.

Läs mer om Industrimötet Sverige och se filmerna →

Lunch till lunch med utställning

Automation och digitalisering lyfter svensk industri och gör att vi kan ta en ledande position inom hållbar utveckling. Var med oss under en lunch-till-lunch-konferens med utställning den 30 november till den 1 december på Svenska Mässan i Göteborg. Du möter inspiratörer och experter som kopplar ihop hållbarhet med industriell utveckling och lönsamhet. I anslutning till konferensen bjuder vi också in till en exklusiv kvällsaktivitet på Liseberg.

Mer information och anmälan →

Utveckling av Campus Finnslätten

Finnslätten i Västerås är ett tekniktätt område med några av Sveriges största företag inom automation, digitalisering och energi. Västerås stad och Mälardalens högskola har tillsammans med företagen som finns på området inlett arbetet med att utforma Campus Finnslätten.

Läs mer om satsningen →

MITC – tio år av samverkan

Den 28 oktober firade Mälardalen Industrial Technology Center, MITC, tioårsjubileum. MITC har sedan starten 2011 varit en viktig samarbetspartner för Automation Region och flera gemensamma initiativ och projekt har genomförts för att stödja innovation och samarbete mellan industrin och akademin.

Läs mer om MITC:s tioårsjubileum →

Medlemmars och partners aktiviteter

Tillväxtmotorn Kvinna i industrin
Konferens i Västerås 2021-11-11 · MITC
Mer information och anmälan →

HUB 2021
Konferens i Västerås 2021-11-16 · Energy Competence Center med flera
Mer information och anmälan →

Let's talk intrapreneurship with Katarina Berg
Seminarium 2021-11-26 · Kungl. Ingenjörsvetenskapsakademien (IVA)
Mer information och anmälan →

Automation Regions kommande aktiviteter

Industrimötet Jönköping
Industrimötet Sverige · 2021-11-09
Mer information →

Digitala tvillingar – standardisering och industriella användningsfall
Workshop · 2021-11-17
Mer information och anmälan →

Syntetiskt data och AI inom industriella system
Webbinarium · 2021-11-17
Mer information och anmälan →

Hållbar industri – IndTech leder vägen
Konferens · 2021-11-30
Mer information och anmälan →