Tidigare nyheter

Här kan du ta del av ledartexter, artiklar och notiser som har publicerats på Automation Regions webbplats.

Pulsen i Almedalen

· 4 juli 2023

Vi diskuterade bland annat hur vi kan skapa en öppen miljö där konkurrenter kan mötas, innovation främjas och resursanvändningen optimeras för att gynna oss alla – en utmaning som är viktig att lösa för att främja innovation.

Läs mer
Jeans hänger på galgar

Nu växer en ny industrigren fram

· 2 maj 2023

Att introducera två vitt skilda branscher för varandra kan vara en utmaning, men med rätt personer från respektive bransch uppstår magi som gör att vi steg för steg kan göra de förflyttningar som krävs för att nå ett mer hållbart samhälle.

Läs mer

Från soptipp till business

· 26 januari 2023

Föreställ dig rubrikerna om enbart 60 procent av allt stål som tillverkas i Sverige kunde säljas medan resten hamnade på soptippen. En bransch som står för åtta procent av våra utsläpp. ”Ofattbart!” skulle du troligtvis tänka då – och det är precis så jag vill att du ska tänka om överproduktionen i textil- och modebranschen. Den utgör nämligen tio procent av våra globala utsläpp samtidigt som 40 procent av allt som tillverkats aldrig kommer till användning. ”Ofattbar potential!” tänker du väl nu?

Läs mer

Kommer IndTech påverka industrin så som FinTech påverkat finansbranschen?

· 28 oktober 2022

Tänk om vi lika snabbt kunde överföra kunskap, förändra metoder och organisationer som vi kan utveckla teknik. Människor och teknik i symbios. Hur hade vårt samhälle sett ut då? Skulle det vara bra eller hade det bara skapat kaos? Efter …

Läs mer
Visa samtliga