Go big or go home

Sverige är ett litet land men välkänt för att ligga i framkant när det gäller innovation, hållbarhet och teknik. Men vi kan inte göra allt själva – det går så fort inom så många viktiga teknikområden – vi måste samarbeta med andra!

Därför har Automation Region i uppdrag att skala upp verksamheten och etablera kontakter, skapa nätverk och nya samarbeten i en internationell kontext som gynnar svensk industri.

Läs Catarina Berglunds blogg om Automation Regions internationaliseringsarbete →

Attrahera talang på en kokande arbetsmarknad

Synen på kompetens, unga förmågor och en vi-känsla gör att Prevas lyckas attrahera kompetens på en kokande arbetsmarknad. Peter Löving ger konkreta tips på hur du kan säkra företagets kompetensförsörjning. Häng med!

Läs mer om att attrahera talang →

Minskade utsläpp från stora fartyg

Tänk om du kunde minska din bränsleförbrukning med upp till 10 procent genom att uppgradera ditt befintliga system. Skulle du göra det? Troligtvis. Det är just det – minskade utsläpp och sänkta kostnader – som har gjort Qtagg framgångsrikt inom den marina sektorn.

Läs mer om Qtaggs case →

Från soptipp till business

Föreställ dig rubrikerna om enbart 60 procent av allt stål som tillverkas i Sverige kunde säljas medan resten hamnade på soptippen. En bransch som står för åtta procent av våra utsläpp. ”Ofattbart!” skulle du troligtvis tänka då – och det är precis så jag vill att du ska tänka om överproduktionen i textil- och modebranschen. Den utgör nämligen tio procent av våra globala utsläpp samtidigt som 40 procent av allt som tillverkats aldrig kommer till användning. ”Ofattbar potential!” tänker du väl nu?

Läs Elin Glimbergs blogg om hållbar utveckling inom textilbranschen →

SEIIA – vår partner inom interoperabilitet

De digitala systemens förmåga att fungera tillsammans, interoperabilitet, är något som Swedish Industrial Interoperability Association, SEIIA, arbetar med. Genom standardisering kan den digitala informationshanteringen förbättras, vilket skapar förutsättningar för en säkrare och mer konkurrenskraftig industri. Nu går de in som partner till Automation Region.

Läs mer om SEIIA →

Automation Region ❤️ Arctic Game

Spelindustrin och automationsindustrin – två skilda men också lika branscher som båda behöver locka fler medarbetare till norra Sverige. Nu ingår Automation Region och Arctic Game, ett kluster för spelindustrin i norra Sverige, ett partnerskap för att tillsammans verka för stärkt kompetensförsörjning och attraktionskraft i norr.

Läs om fördelarna med samarbetet →

Tipsa om årets bästa examensarbete

Nu är det dags att nominera bidrag till tävlingen Automation Student som belönar årets bästa examensarbeten inom automation. Förstapris är ett stipendium på 20 000 kronor. På fotot vinnarna i 2022 års tävling, Anna Bengtsson och Sofie Nilsson, som undersökte hur trådlös reglering kan förbättras.

Registrera bidrag, läs om tidigare vinnare och inspireras →

Så ökas produktiviteten inom vård och industri

I en unik workshopserie möts vården och industrin för att diskutera utmaningarna och identifiera lösningar.

– Det är ett gränsöverskridande utbyte av kunskap och erfarenhet som kommer gagna hela samhället, säger Ulf Olofsson som är en av projektledarna och affärsutvecklare på Automation Region.

Läs intervjun med Alstom och Region Sörmland →

Attrahera och utveckla talangfulla medarbetare

Seminarium i Västerås · 2023-04-18

Vill du säkerställa kompetensförsörjningen i din organisation? Följ med oss under en inspirerande timme där du får tips och verktyg som gör det enklare att arbeta med din viktigaste resurs – medarbetaren.

Mer information och anmälan →

Framtidens kontrollrum

Workshop i Sandhult · 2023-04-27

Tillsammans kan vi förbättra arbetsmiljön för operatörer i vår svenska industri. Workshop med medlemsföretaget CDE i det nyöppnade innovations- och forskningscentret för kontrollrum i Sandhult, väster om Borås.

Mer information och anmälan →

Smarta materialval för minskat klimatavtryck

Seminarium · Västerås 2023-04-18 · Arrangeras av Prevas Industrial Innovation AB

Mer information och anmälan →