• Namn Organisation
  • Totalt 0 deltagare
  • Om du har anmält dig men fått förhinder så kan du avanmäla dig här:

Mars 2018 · Hämta utskriftsversion · Läs på hemsidan

10 år av automation – konsten att gå från vad till hur

Ledare · Björn Jonsson, styrelseordförande, och Catarina Berglund, Processledare

Aldrig har intresset för automation och digitalisering varit större, det är som att tiden äntligen har kommit ifatt tekniken. Det går inte att vänta med implementering av digitala verktyg och automations­lösningar – agera nu eller bli omsprungen av konkurrenterna.

Men att gå från vad till hur är inte alldeles enkelt. Det handlar om beslut och inköp, digital kompetens, säkerställande av resultat, flexibilitet i processer, säkerhet och nya sätt att arbeta och leda arbete.

Läs Björn Jonssons och Catarina Berglunds ledare

Årsmöte med jubileum

Den 23 mars kallade den ideella föreningen Automation Region till årsmöte – denna gång förstärkt med firande av föreningens 10-årsjubileum. Ett 70-tal medlemmar och övriga intressenter var på plats och fick ta del av framtidsspaningar, panelsamtal och mingel.

Artikel och foton från Automation Regions årsmöte

Mobila robotar med ÅF och Omron

Den 27 februari arrangerade ÅF i samarbete med Omron – båda medlemmar i Automation Region – ett gemensamt seminarium om mobila robotar. Aktiviteten genomfördes på ÅF:s kontor i Solna och lockade drygt 30 deltagare.

Läs mer om seminariet hos ÅF

Poänggivande MDH-kurs: Systemiska angreppsätt för innovation

Den digitala omvandlingen innebär att samhället och företag satsar på teknisk innovation och utveckling av sina affärsmodeller. Under hösten ger Mälardalens högskola en kurs i systemisk innovationsteknik. Välkommen att ansöka senast den 16 april.

Läs mer om kursen

Robotdalen visar nya lösningar vid e-hälsomöte

Den 24-26 april arrangeras e-hälsomötet Vitalis på Svenska Mässan i Göteborg. Robotdalen medverkar och visar flera olika robotlösningar i sin monter och på en särskild aktivitetsyta för hälsorobotik. Bland annat demonstreras sömnroboten Somnox som vann 2017 års upplaga av Robotdalen Innovation Award.

Mer information på Robotdalens hemsida

Workshop om digitaliseringen av havsbaserad industri

Den 5 april arrangerar Svenska Mässan, OffshoreVäst och Automation Region ett frukostmöte med efterföljande workshop i Göteborg. Aktiviteterna tar sikte på att visa och utforska hur visualiserings­­lösningar kan användas för projektering, drift och underhåll.

Mer information och anmälan

Affärsutvecklingscheckar för digitalisering

Mindre företag (2-49 anställda) har möjlighet att söka ekonomiskt stöd för digitalisering av sina produkter och tjänster. Stödet förmedlas av det inter­­­nationaliserings­­­råd där bland andra Almi Mälardalen, Region Västmanland och Automation Region ingår.

Kontakta Catrin Berglöw för mer information

Kommande aktiviteter

AR och VR – framtiden för lärande och visualisering
Frukostmöte i Göteborg · 2018-04-05
Mer information och anmälan

Visualisera för hållbar fastighetsförvaltning
Do-tank i Västerås · 2018-04-18
Mer information och anmälan

Automation Expo hos Komatsu i Umeå
Automationsutställning · 2018-04-25
Mer information och anmälan