• Namn Organisation
  • Totalt 0 deltagare
  • Om du har anmält dig men fått förhinder så kan du avanmäla dig här:

November 2018 · Hämta utskriftsversion · Läs på hemsidan

Cirkulär ekonomi – en verklig möjlighet

Ledare · Erik Bresky, processledare på Smart Textiles

När jag för några år sedan besökte företag och pratade om cirkulär ekonomi så tyckte många att det kändes abstrakt. Så är det inte längre, idag möts jag av en stor nyfikenhet och även en medvetenhet om att vi måste lämna slit-och-släng-kulturen bakom oss. Samtidigt finns det en osäkerhet kring cirkulär ekonomi i praktiken – hur kan det implementeras i min verksamhet?

Läs Erik Breskys ledare

Intropaket för intelligentare industri

Hur kan vi använda insamlad data för att effektivisera vår produktion? Hur underhåller vi maskinerna på bästa sätt? Att använda artificiell intelligens och maskininlärning för att arbeta proaktivt är ett steg i rätt riktning. Ett Vinnova-finansierat projekt utbildar industrin och hjälper företagen att implementera dessa tekniker.

Läs artikeln om satsningen

Beställarkompetens på turné

Under hösten har det beställarverktyg som utvecklas av Automation Regions affärsutvecklingsgrupp presenteras på olika orter i landet, senast i Umeå den 28 november.

Läs mer om beställarkompetensens turné

Goda exempel på digitalisering

Tillväxtverket har tagit fram ett antal filmer för att lyfta fram goda exempel på digitaliserings­arbete. Bland de företag som uppmärksammas finns Automation Regions medlemsföretag Unibap samt Lundqvist Trävaru som medverkade vid konferensen Automation Summit i oktober.

Se Tillväxtverkets filmer

(Add)AI-spår vid Internetdagarna

Den 19-20 november genomfördes Internetdagarna med ett AI-spår arrangerat av initiativet AddAI. "Vi behöver kraftsamla och vara många i diskussionen kring AI", betonade Jonas Stier, medgrundare till AddAI och professor vid Högskolan Dalarna samt Mälardalens högskola.

Se film där Jonas Stier sammanfattar

Frukostmöte: Digitala ledare och värdeskapande digitalisering

Hur digitalt är Västmanland? Den frågan besvarade Tobias Nilsson från Acando vid Automation Regions frukostmöten i november. Cecilia Johansson från Mälarenergi presenterade pilotprojektet Skills, där syftet är att få medarbetarna delaktiga i företagets digitala resa.

Se filmerna från frukostmötet

Följ vår utvecklingslogg

I Automation Regions utvecklingslogg reflekterar vi i processledningen kring vår verksamhet och det som vi tycker är intressant just nu. I den den senaste loggen rapporterar Marie Söderkvist Nyberg från klusterkonferensen ”Nordic Cluster Meet Up” i Köpenhamn.

Läs utvecklingsloggen

Kommande aktiviteter

Invigning av labbet DigiCORE
Västerås · 2018-12-06
Mer information och anmälan

Innovationslots – din digitala boost
Lunchseminarium i Västerås · 2018-12-11
Mer information och anmälan

Automation Expo hos Enics
Automation Expo · 2019-01-24
Mer information och anmälan

Workshop on the strategic implementation of AI
Malmö · 2019-04-25
Mer information och anmälan