Kan svensk teknik bli nyckeln i internationella AI-satsningar?

På andra sidan atlanten är Kanada ett föregångsland när det gäller satsningar på forskning, utveckling och investeringar inom AI. Den kanadensiska staten har högt uppsatta mål om att stärka landets välfärd och konkurrenskraft med hjälp av AI. Och här finns en fin möjlighet för Automation Regions medlemmar att bidra.

Under tre dagar – Sweden Canada Innovation Days – besökte Automation Region Toronto för att undersöka förutsättningar för nya samarbeten och affärer mellan svenska och kanadensiska verksamheter.

– Den kanadensiska strukturen i näringslivet liknar den vi har i Sverige med en viktig basindustri inom exempelvis skog och mineraler, säger Ulf Olofsson, affärsutvecklare på Automation Region. Vi har liknande klimat med tydliga årstider, och även kulturellt så uppfattar jag att vi ligger varandra nära.

Läs mer om Sweden Canada Innovation Days →

Mässdags – vi ses på Scanautomatic

Den 18 till 20 oktober är Automation Region på plats i Göteborg för att delta på branschmässorna Scanautomatic och Processteknik. Vi finns i IndTech Lounge, där vi tillsammans med PiiA och Svenska Mässan ansvarar för seminarieprogram, mingel och andra aktiviteter.

Läs mer och träffa oss i Göteborg →
Elin Glimberg

Välkommen Elin Glimberg

I september fick vi på Automation Region förstärkning av Elin Glimberg som går in som projektledare för utveckling av event och content. Hon kommer att arbeta med strategisk kommunikation och uppföljning av effekter av våra aktiviteter och projekt.

Läs mer om Elin Glimberg →

Automatisering av textilbranschen

Det krävs kompetens, mod och ödmjukhet när automationslösningar ska implementeras i en helt ny bransch. Det vet Science Park Borås och företagen som de samverkar med. Tillsammans med Automation Region undersöker de vilken teknik och kunskap från industrin som är applicerbar i textilbranschen.

Läs om textilbranschens utmaningar →

Kompetensbrist sinkar nyindustrialiseringen

Det är inte bara i Sverige som brist på kompetens riskerar att bromsa utvecklingstakten inom industrin – det är en global utmaning. Ökande behov av utbildning inom robotik och automation är mer regel än undantag.

Läs mer och ta del av studien →

Nätverk och ny teknik i Skellefteå

Den 4 oktober arrangerade vi Automation Expo på T2 College i Skellefteå. Förutom utställning och mingel fick besökarna ta del av korta presentationer inom bland annat robotisering, kompetensutveckling, aktuella produktionsfrågor och additiv tillverkning. Tack till alla utställare och besökare för en inspirerande dag!

Läs mer om Automation Expo i Skellefteå →

Kvantdatorer revolutionerar industrin

Den 23 augusti kopplade vi upp oss mot USA för att prata om hur kvantdatorer kan skapa nytta och inom bara några få år revolutionera industrin. Enligt experter är det nu som det avgörs vilka länder och aktörer som positionerar sig inom kvantberäkning. Den som vill ha del av kakan bör med andra ord agera nu.

Läs mer om kvantdatorer och se webbinariet i efterhand →

Till nya regeringen: ”IndTech stärker svensk konkurrenskraft”

Svensk industri står inför en digital transformation som kommer kräva omfattande investeringar under de närmaste åren. I en krönika hos edig.nu pekar Automation Regions processledare Catarina Berglund ut fyra områden där politiken måste ta sitt ansvar för en konkurrenskraftig svensk industri.

Läs krönikan hos edig →
Instagrams logga på en rosa bakgrund

Nu finns vi på Instagram

Vi vill dela med oss av kunskap och av vår vardag på ett enkelt och lättsamt sätt. Därför finns vi nu på Instagram. Här hittar du kunskap och inspiration för industrin – kopplat till automation, digitalisering och IndTech. Följ med oss på aktiviteter, möten och projekt och ta del av resultaten från vårt gemensamma arbete.

Följ oss på Instagram →

DeepLearn 2022 Autumn
Konferens i Luleå 2022-10-17 · Arrangeras av Luleå universitet
Mer information och anmälan →

Frukostträff på Robotics Experience Center
Frukostmöte i Västerås 2022-10-27 · Arrangeras av ABB Robotics
Mer information och anmälan →

HUB2022
Konferens i Västerås 2022-11-10 · Arrangeras av Energy Competence Center
Mer information och anmälan →

PiiA Summit
Konferens i Västerås 2022-11-23 · Arrangeras av PiiA
Mer information och anmälan →

Medlemmar och partner till Automation Region har möjlighet att publicera sina kommande aktiviteter på vår webbplats. Om du vill posta en aktivitet, skicka e-post till anna.sandberg@automationregion.com för att få inloggningsuppgifter.