Nationellt engagemang och prioriterade områden för utveckling

Vid Automation Regions årsmöte den 24 mars fastställdes en progressiv verksamhetsplan som tar ut riktningen för arbetet under det kommande året. Utgångspunkten är ett tydligare nationellt engagemang och fokus på fyra prioriterade områden för att utveckla den svenska industrin. Nya ledamöter valdes också in i styrelsen och mötet avslutades med mingel och afterwork.

Läs mer om årsmötet och verksamhetsplanen →

Nod för industriell utveckling i Skellefteå

Automation Region förstärker nu sitt nationella fokus genom att etablera en regional nod för Västerbotten och Norrbotten med bas i Skellefteå. Ansvarig för verksamheten är Ulf Olofsson, affärsutvecklare på Automation Region med stor erfarenhet av utvecklingsprojekt inom automatisering och digitalisering.

Läs om den nya noden i Skellefteå →

Mässor och konferenser, vi ses ute i landet!

Under året medverkar Automation Region i planeringen och genomförandet av två viktiga industrimässor, Elmia Automation under våren och Scanautomatic och ProcessTeknik i höst. Dessutom gör vår egen konferens Automation Summit comeback i november med genomförande på fyra olika orter.

Läs mer och markera i kalendern →

Positiva resultat från arbetet med Robotlyftet

Robotlyftet initierades av Regeringen för att stödja automatisering inom små och medelstora industriföretag. Programmet startade 2019 och avslutades i december 2021. En oberoende utvärdering visar bland annat att Robotlyftet har bidragit till att öka investeringar i automation, samt att programmet har förbättrat samverkan mellan aktörerna i stödsystemet.

Läs mer om utvärderingen →

Nytt verktyg visualiserar arbetsmarknaden

Organisationen Competence utvecklar ett digitalt verktyg som visualiserar arbetsmarknaden, hur den är uppbyggd och var jobben finns. Syftet är bland annat att få fler unga att söka sig till utbildning och jobb inom industrin. Datan kommer från yrkesverksamma och nu kan du bidra till kompetensförsörjningen genom att lämna uppgifter om ditt yrke.

Läs mer och bidra →

AI in manufacturing

Webinar · 2022-04-22

AI can be used to improve ways of working across the entire value chain. In this webinar, we will give an introduction to how AI can be applied in multiple areas of manufacturing, and how you get started.

More information and registration →

Industrimötet Karlstad

Industrimötet Sverige · 2022-04-26

Hur kan regionala styrkor bli nationella resurser? Hur kan Sverige bli världens bästa industrination och kunna attrahera internationell spetskompetens? Den 26 april besöker vi Karlstad.

Mer information och anmälan →

Så kommer du igång med AI

Workshop i Västerås · 2022-05-02

Välkommen till en workshop där vi går igenom de första stegen i tillämpad AI med anpassning till olika organisationer och förutsättningar. Deltagarna bygger egna AI-modeller för att utveckla förståelse för tekniken och dess möjligheter.

Mer information och anmälan →

Automation Expo i Västerås

Utställning och nya affärer · 2022-05-24

Automation Region bjuder tillsammans med ABB Robotics och Mälardalens universitet in till ett industritekniskt Automation Expo. Passa på att knyta nya kontakter och inhämta inspiration för utveckling av din verksamhet.

Mer information och anmälan →

AI for managers
Webbinarium 2022-04-05 · Arrangeras av Swedsoft
Mer information och anmälan →

Lunch&Learn om compliance för industriutrustning
Lunchmöte i Västerås 2022-04-06 · Arrangeras av Intertek
Mer information och anmälan →

Why industry 4.0 needs a human-centric perspective
Webbinarium 2022-05-10 · Arrangeras av Swedsoft
Mer information och anmälan →

Affärsplan Västmanland 2030 – lansering
Webbinarium 2022-05-10 · Arrangeras av Region Västmanland
Mer information och anmälan →

Three universities & one course on digitalized production
Webbinarium 2022-06-07 · Arrangeras av Swedsoft
Mer information och anmälan →

Medlemmar och partner till Automation Region har möjlighet att publicera sina kommande aktiviteter på vår webbplats. Om du vill posta en aktivitet, skicka e-post till anna.sandberg@automationregion.com för att få inloggningsuppgifter.