• Namn Organisation
  • Totalt 0 deltagare
  • Om du har anmält dig men fått förhinder så kan du avanmäla dig här:

Februari 2019 · Hämta utskriftsversion · Läs på webbsidan

Pfizer storsatsar i Strängnäs

Ledare · Helena Thelin Site Lead, Pfizer Health AB

Pfizer investerar just nu 350 miljoner kronor med målet att fördubbla tillverkningstakten i anläggningen i Strängnäs. Bakgrunden till vår stora satsning i Mälardalen är att efterfrågan på våra produkter ökar. I ett vidare perspektiv handlar det om att vi kan visa att vi tillhör en stark region med många framstående automationsföretag och tillgång till rätt kompetens.

Läs Helena Thelins ledare

Automationsnationen gästar Hannover

Automation Region medverkar för första gången på Hannover Messe, världens största industrimässa. Tillsammans med Svenska Mässan och tio utställande företag bygger vi upp en automationspaviljong – ett skyltfönster för vår svenska kompetens och tradition av samverkan och innovation.

Läs artikeln om vår medverkan i Hannover

Effektiv administration ger tid för värdeskapande

Den 14 februari följde vi upp höstens välbesökta frukostmöten om RPA, Robot Process Automation, med en fristående och fördjupande Do-tank. RPA innebär automatisering och effektivisering av repetitiva, administrativa moment. Genom att låta en robot göra de monotona och tråkiga arbetsuppgifterna kan företaget frigöra tid för värdeskapande uppgifter.

Läs mer om Do-tanken

Uppskattat möte med finansiärer

Den 13 februari arrangerade Automation Region och Rise Sics Västerås ett besök på Vinnova inom ramen för programmet Innovationslots. Under förmiddagen presenterade finansiärer och andra aktörer sina insatser för att stötta forskning och innovation.

Läs mer om resan till Vinnova

Maxat – studie av XR-implementering

Virtuell verklighet, VR, och förstärkt verklighet, AR, kan förändra och förenkla arbetet inom industrin. Tekniken är kraftfull och ger stor effekt vid lyckad implementering. Varför har inte fler företag anammat den nya tekniken och vad är utmaningarna med XR, som är den gemensamma benämningen på AR och VR? Projektet Maxat har sökt svaren med hjälp av en förstudie som avslutas i mars.

Läs mer om projektet och anmäl intresse

Digitalisering av industriella värdekedjor

Den 8 mars bjuder PiiA in till frukostmöte för att informera om sin nya utlysning där konsortier av företag, universitet, högskolor och forskningsinstitut kan söka finansiering för projekt med fokus på digitalisering av industriella värdekedjor.

Läs mer om PiiA:s utlysning

Starta din AI-resa – häng med på turné!

Den 18-21 mars arrangerar Rise, Teknikföretagen och ICT Sweden en inspirationsturné med fokus på AI. Målet är att hjälpa SME-företag att komma igång med sin AI-resa. Turnén gör stopp i Stockholm, Malmö, Göteborg och Luleå.

Läs mer och anmäl dig

addAI nominerat till Sophiastipendiet

Sophiastipendiet belönar en svensk person, ett företag eller en organisation som på ett påtagligt sätt har bidragit till att lösa en samhällsutmaning med hjälp av AI. Ett av årets fem nominerade initiativ är addAI, där Automation Regions Helena Blackbright är en av initiativtagarna.

Läs mer om nomineringen av addAI

Kommande aktiviteter

Utvecklingsdag med Västmanlands innovationssystem
Konferens · 2019-03-14
Mer information och anmälan

Digital innovation @Västerås
Lunchseminarium · 2019-03-18
Mer information och anmälan

Workshop on business models for digitalization
Workshop · 2019-04-11
Mer information och anmälan

Workshop on the strategic implementation of AI
Malmö · 2019-04-25
Mer information och anmälan